Blauwe Trui Giro d'Italia 2015 17 november 2015

Giro _d 'Italia _logo (3)

De blauwe trui wordt tijdens de Ronde van Italië gedragen door de leider van het bergklassement. De leider van dit bergklassement droeg tot en met 2011 een groene trui. De kleur van het wielershirt werd in 2012 namelijk veranderd naar een blauwe trui. Het bergklassement werd in de Giro van 1933 geïntroduceerd. De wielrenners krijgen punten bij de doorkomst op de bergtoppen en heuvels en de renner met de meeste punten krijgt de blauwe trui (Maglia Azzurra) over zijn schouders. In de geschiedenis is het bergklassement 7 maal gewonnen door Gino Bartali. José Manuel Fuente wist het bergklassement in totaal 4 maal te winnen.

De blauwe trui Ronde van Italië 2015

De blauwe bergtrui in de Giro heeft sinds 2012 een blauwe kleur gekregen. Het blauwe wielershirt kan jaarlijks verschillen qua sponsors en details. De blauwe trui heeft op de borst de naam van hoofdsponsor La Gazzetta dello Sport staan. Op de linkerborst staat subsponsor Algida (Ola ijs) en in de kraag staat de naam Lebole. Lebole is een Italiaans modemerk en heeft de puntentruien voor de Giro ontworpen. Een leuk detail op de rechtermouw is de meetlint. Op de linkermouw staat de tekst Giro d'Italia Fight for Pink. Kledingsponsor van de blauwe wielertrui 2015 is Santini. Santini heeft het wielershirt weer modern, technisch en zeer comfortabel gemaakt. Op de rug uiteraard een driedelige zak.

De blauwe Giro wielertrui 2015 kopen

De blauwe trui 2015 van de Giro d'Italia is te koop via bobshop.com. Klik hier om de blauwe bergtrui te kopen. De blauwe koerstrui is te koop vanaf €84,95. Naast de blauwe trui zijn ook de roze, rode en witte trui te koop via deze shop.

Blauwe Trui Giro Italia 2015 (1)

 

2015-santini -giro -d -italia -maglia -azzurra -blue -jersey -mountains -leader -by -lebole

 

Door redactie Wielershirts

Reacties/Reageren via website

Reacties/Reageren via Facebook

Gerelateerd Nieuws