Witte trui Giro d'Italia

De witte trui - Giro d'Italia

De witte trui wordt tijdens de Giro d'Italia gedragen door de leider van het jongerenklassement. Het jongerenklassement is een nevenklassement waarvoor enkele wielrenners jonger dan 25 jaar in aanmerking komen. De prijs voor beste jongere werd voor het eerst uitgereikt in 1976. In eerste instantie kwamen er alleen renners in aanmerking voor de witte trui die jonger waren dan 24 jaar. Van 1994 tot en met het jaar 2006 werd de witte trui helemaal niet meer uitgereikt, pas in 2007 werd het jongerenklassement weer ingevoerd. En vanaf 2007 is de leeftijd naar 25 jaar verschoven. De hoogst geklasseerde jonge wielrenner krijgt de witte trui (maglia bianca). In de geschiedenis zijn er twee wielrenners die de witte trui meer dan één keer hebben gewonnen, Vladimir Poelnikov (1989 en 1990) en Pavel Tonkov (1992 en 1993).

Naast de witte trui worden er tijdens de Giro d'Italia nog enkele wielershirts uitgereikt voor bepaalde (neven)klassementen. Zo is er de roze trui (algemeen klassement), rode trui (puntenklassement) en de blauwe trui (bergklassement).

De witte trui in de Ronde van Italië voor het Jongerenklassement heeft altijd de witte kleur gehad. Het witte wielershirt kan jaarlijks wel verschillende (sub)sponsors en details bevatten. Details zoals de meetlint om de rechtermouw en de tekst Fight for Pink op de linkermouw. Hoofdsponsor van de Puntentruien is La Gazzette dello Sport. Subsponsor van de witte trui van 2015 is Euro Spin. Net als de andere puntentruien is ook de witte trui in de Giro ontworpen door Italiaans modemerk Lebole. Kledingsponsor van het witte wielershirt is Santini. Witte trui Giro d'Italia kopen? Klik hieronder op het wielershirt.

Blogs Witte trui Giro d'Italia

Meer over Witte trui Giro d'Italia >