Bolletjestrui Tour de France 2015 17 november 2015

Tour -de -france (3)

De bolletjestrui wordt tijdens de Ronde van Frankrijk gedragen door de leider van het bergklassement. De ranglijst van dit klassement wordt bepaald de punten die de renners verdient hebben bij passages op bergtoppen en heuvels. De beklimmingen zijn ingedeeld in meerdere categorieën, variërend van buitencategorie (zwaar) tot 4e categorie (licht). De winnaar van het bergklassement wordt ook wel de Koning van de Berg genoemd. Het jaar 1975 was het eerste jaar waarin de bolletjestrui werd uitgeraakt. Joop Zoetemelk was de eerste die de trui mocht dragen. Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse zijn de twee Nederlanders die de bolletjes trui in de Tour ooit hebben gewonnen.

Bolletjestrui Tour de France 2015

Tijdens de Tour de France in 2014 won de Pool Rafal Majka van de Tinkoff-Saxo wielerploeg de bolletjestrui. Majka kreeg in Parijs de wielertrui met de rode bollen om z'n schouders. De gele trui ging naar de Italiaan Vincenzo Nibali. De kleuren werden gekozen door de toenmalige sponsor, Chocola Poulain, wiens chocoladerepen waren ingepakt in papier met bolletjes. Vandaag de dag wordt de bolletjestrui gesponsord door Carrefour supermarkten. De bolletjestrui in de Ronde van Frankrijk voor 2015 is nog steeds wit met rode stippen. Op de achterkant van de kraag de Franse vlag en een driedelige zak. De kledingsponsor vand e bolletjestrui is Le Coq Sportif.

Bolletjestrui Tour de France 2015 kopen

De bollentrui van Tour de France 2015 is te koop via bobshop.com. Klik hier om de bolletjestrui te kopen. Het wielershirt is te koop vanaf €74,95. Naast de bolletjestrui zijn ook de gele, groene en witte puntentruien te koop.

Bolletjestrui -majka -2014-tour

Bron: roadcyclinguk.com/

Door redactie Wielershirts

Reacties/Reageren via website

Reacties/Reageren via Facebook

Gerelateerd Nieuws