Gele trui Tour de France 2015 13 november 2015

Tour -de -france

De gele trui wordt tijdens de Ronde van Frankrijk gedragen door de leider van het algemeen klassement. Het algemeen klassement is in de wielersport het belangrijkste klassement in een meerdaagse wedstrijd. Tegenwoordig wordt dit klassement gebaseerd op tijd. De renner die in de minste tijd alle etappes heeft afgelegd staat bovenaan het algemeen klassement en krijgt de leiderstrui omgehangen. De eerste drager van de gele trui was de Fransman Eugene Christophe en de eerste Nederlander die de Tour de France won was Jan Jansen in 1968. Daarna won in 1980 Joop Zoetemelk als laatste Nederlander de Ronde van Frankrijk.

De oprichter van de Tour de France, Henri Desgrange, kwam met het idee om een leiderstrui in te voeren. Door deze trui elke dag uit te reiken verwachtte Desgrange meer aanvallen en en dus meer spektakel. De kleur geel werd gekozen omdat de organiserende krant, l'Auto, op geel papier werd gedrukt. In navolging op de gele trui werden er ook nevenklassementen ingevoerd. Zo is er een groene trui, een witte trui en een bolletjestrui.

In 2014 vond de 101ste editie van de Ronde van Frankrijk plaats. De Tour de France startte in de Engelse stad Leeds en eindigde uiteraard in Parijs. De Italiaan Vincenzo Nibali reed met de gele wielerstrui Parijs in. Froome was één van de kanshebbers, maar viel na de 5e etappe uit. Ook Contador moest de Tour na een valpartij verlaten. De beste Nederlanders waren Laurens ten Dam (9e) en Bauke Mollema (10e). Voor de Tour de France 2015 gelden Nibali, Contador en Froome weer als de favorieten.

Gele trui Tour de France 2015

De gele koerstrui in de Tour de France is uiteraard in de gele kleur. De gele trui voor 2015 heeft op de borst een print van de Arc de triomphe. De Arc is een bekend bouwwerk in Parijs en Parijs is de stad waar de Finish van de Tour is. Verder wordt dit gele shirt van de Tour van 2015 gekenmerkt door sponsor van de trui LCL. Le Credit Lyonnais is een Franse bank en sinds 1981 sponsor van de gele trui. De kledingsponsor van de gele koerstrui is Le Coq Sportif.

De Gele leiderstrui Tour de France 2015 kopen

De gele trui Tour de France is te koop via bobshop.com. Klik hier om de gele trui 2015 te kopen. Het wielershirt is te koop vanaf €74,95.

Tour -de -france -wielershirts

Door redactie Wielershirts

Reacties/Reageren via website

Reacties/Reageren via Facebook

Gerelateerd Nieuws