Groene Trui Tour de France 2015 13 november 2015

Tour -de -france (6)

De groene trui wordt tijdens de Ronde van Frankrijk gedragen door de leider, meestal sprinter, van het puntenklassement. Bij vooraf aangegeven tussensprints en op de finish worden er punten gegeven. Het aantal punten per etappe is meestal niet gelijk. Om sprinters te bevoordelen worden er in vlakke etappes meer punten gegeven dan in tijdritten en bergetappes. De renner met de meeste punten mag de volgende dag in het 'groen' rijden. De groene trui werd in 1953 geïntroduceerd. De groene kleur is gekozen doordat de trui gesponsord werd door een producent van grasmaaiers. In '53 was de Nederlander Wout Wagtmans de eerste die de groene koerstrui in de Tour de France mocht dragen. De Zwitser Fritz Schar was de eerste die de groene trui aan het einde van de Ronde van Frankrijk mocht aantrekken. Meestal is de winnaar van de groene trui een sprinter die de bergritten (relatief) goed doorstaat.

Groene trui Ronde van Frankrijk

In 2014 was het Peter Sagan uit de Tinkoff-Saxo wielerploeg die de groene trui in de Tour de France mee naar huis mocht nemen. De groene koerstrui in de Tour de France heeft uiteraard de groene kleur. Het wielershirt kan jaarlijks verschillende details en sponsors bevatten. De groene trui 2015 heeft op de borst een print van de Arc de Triomphe. De Arc de triomphe is een bekend bouwwerk in Parijs. Het sprintshirt voor 2015 wordt gekenmerkt door de Sponsor van het shirt, Skoda. Skoda is een automerk van de Volkswagen Group. Op de achterkant van de kraag staat de Franse vlag en uiteraard met driedelige zak. De kledingsponsor van de groene koerstrui is Le Coq Sportif.

Groene trui Tour de France kopen

De groene trui 2015 uit de Tour de France is te koop via bobshop.com. Klik hier om de groene koerstrui te kopen. De wielershirt is te koop vanaf €74,95. Naast de groene trui zijn ook de gele, witte en de bolletjestrui hier te koop.

Groene -trui -tour -de -france -2014

Door redactie Wielershirts

Reacties/Reageren via website

Reacties/Reageren via Facebook

Gerelateerd Nieuws