Mont Ventoux terug in Tour de France 2016 30 oktober 2015

Team _Lotto NL-Jumbo _logo

De 103de editie van de Tour de France zal van 2 juli tot en met 24 juli 2016 verreden worden. De Ronde van Frankrijk zal vanaf schiereiland Mont-Saint-Michel van start gaan, niet met een proloog maar met een vlakke rit naar Utah Beach aan de Normandische kust. Froome, Contador en Aru hebben hun deelname al bevestigd.

Op 10 juli is Andorra finishplaats en op 12 juli zal de start in Andorra zijn. Ook Bern (Zwitserland) is op 18 juli de finishplaats, de dag erna is een rustdag en 21 juli zal de start ook in Bern plaatsvinden. Ook is er gekozen voor liefst negen bergritten, waarbij er vijfmaal een aankomst bergop zal zijn. De eerste bergetappe van de Tour van 2016 is al in etappe vijf. Bekende cols die bedwongen moet worden zijn onder anderen de Mont Ventoux (rit twaalf), de Arcalis-beklimming (rit negen), de Col du Tourmalet (rit acht), de Col du Grand Colombier (rit vijftien) en de Col de Joux Plane (rit twintig).

De Mont Ventoux, De Kale Berg, werd voor het laatst in de Tour de France van 2013 beklommen. Chris Froome van Team Sky won de etappe. De Tourwinnaar had een kleine halve minuut voorsprong op Quintana. Mollema was met plek acht de beste Nederlander. De top van de Mont Ventoux ligt op 1912 meter hoogte. Het hoogteverschil met de voet van de berg bedraagt 1614 meter. Op de top van de berg bevindt zich een weerstation met een grote zendmast. Vanwege de moeilijkheidsgraad en het kale 'maanlandschap' is de beklimming van de berg herhaaldelijk opgenomen in de Ronde van Frankrijk.

Route _tour _de _france

Route Tour de France 2016

Door redactie Wielershirts

Reacties/Reageren via website

Reacties/Reageren via Facebook