Rode Trui Giro d'Italia 2015 17 november 2015

Giro _d 'Italia _logo (2)

De rode trui wordt tijdens de Ronde van Italië gedragen door de leider van het puntenklassement. Bij elke aankomst en tussensprints zijn er per etappe punten te verdienen. De rode koerstrui wordt gedragen door de renner (meestal sprinter) die in de vooraf aangegeven tussensprints en op de finish de meeste punten heeft verzameld. Het aantal punten dat per etappe verdiend kan worden is meestal niet gelijk. Om de sprinters te bevoordelen worden er in vlakke etappes meer punten verdiend dan in tijdritten en bergetappes. In het jaar 1966 werd deze nevenklassement bij de Giro geïntroduceerd. Sinds 2010 is de kleur van het wielershirt rood, daarvoor had het shirt een paarse kleur. Francesco Moser en Giuseppe Saronni wonnen beiden de rode sprinttrui vier maal.

Rode Trui Ronde van Italie 2015

De sprinterstrui in de Giro heeft sinds 2010 een rode kleur. Het wielershirt kan jaarlijks verschillen qua details en sponsors. De rode giro trui heeft op de borst de naam van hoofdsponsors La Gazzetta dello Sport staan. Op de linkerborst staat subsponsor Algida (Ola ijs) en op de kraag staat de naam Lebole. Lebole is een Italiaanse modemerk en heeft de puntentruien ontworpen. Een leuk detail is de meetlint afgedrukt op de rechtermouw. Op de linkerbies staat de tekst Giro d'Italia Fight for Pink. Kledingsponsor van de rode trui 2015 is Santini. Santini heeft het wielershirt weer modern, technisch en zeer comfortabel gemaakt. Op de rug een driedelige zak.

De rode trui Giro 2015 kopen

De rode trui van de Giro d'Italia is te koop via bobshop.com. Klik hier om de rode sprinterstrui te kopen. De rode trui uit de Giro is te koop vanaf €84,95. Naast de roze trui zijn ook de rode, blauwe en witte trui te koop via deze online shop.

Rode -trui -giro -2015

2015-santini -giro -d -italia -red -jersey -lebole

2015-santini -giro -d -italia -red -jersey

2015-santini -giro -d -italia -red -jersey -points -leader -by -lebole

Door redactie Wielershirts

Reacties/Reageren via website

Reacties/Reageren via Facebook

Gerelateerd Nieuws