Roze trui Giro d'Italia 2015 16 november 2015

Giro _d 'Italia _logo (1)

De roze trui wordt tijdens de Ronde van Italië gedragen door de leider van het algemeen klassement. De Giro d'Italia is één van de 3 Grote Rondes en werd in 1909 voor het eerst verreden. De laatste jaren is de laatste etappekoers meestal richting Milaan. In de Giro is er naast re roze leiderstrui ook een rode trui (leider puntenklassement), blauwe trui (leider bergklassement en een witte trui (jongerenklassement). De leider van het algemeen klassement rijdt sinds 1931 in de roze trui. De kleur roze is gebruikt omdat dit de kleur is van de organiserende krant, de Gazzetta dello Sport. Deze krant wordt namelijk op roze papier gedrukt. In de geschiedenis van de Giro slaagden 3 renners erin om hem elk 5 maal te winnen: Alfredo Binda, Fausto Coppi en Eddy Merckx.

Roze leiderstrui Ronde van Italië 2015

De roze trui Giro d'Italia 2015 is uiteraard in de kleur roze. De troze trui 2015 heeft op de borst de naam de de roze krant van Italië, La Gazzetta dello Sport. Daarnaast staan er nog enkele subsponsoren op het roze wielershirt zoals Balocco en Lebole. De details en sponsors op het shirt kunnen jaarlijks verschillen. Kledingsponsor van de roze trui is Santini.

Roze trui Giro d'Italia 2015 kopen

De roze leiderstrui Giro d'Italia 2015 is te koop via bobshop.com. Klik hier om het wielershirt te kopen. De roze trui van de Ronde van Italie is te koop vanaf €84,95. Naast de roze trui zijn ook de rode, blauwe en witte trui te koop via deze online shop.

Alberto -contador -roze -trui -giro

Bron: catenacycling.com

Door redactie Wielershirts

Reacties/Reageren via website

Reacties/Reageren via Facebook

Gerelateerd Nieuws