Witte Trui Tour de France 2015 16 november 2015

Tour -de -france (5)

De witte trui wordt tijdens de Ronde van Frankrijk gedragen door de leider van het jongerenklassement. Het jongerenklassement is een klassement van de snelste wielrenners jonger dan 26 jaar. De renner moet op 1 januari van het betreffende rondejaar jonger zijn dan 25 jaar. Dit klassement werd in het jaar 1975 ingevoerd. De regels zijn in de jaren wel eens veranderd. Tussen 1983 en 1985 was het bijvoorbeeld een klassement voor alleen debutanten. En van 1989 tot en met 1999 was er wel een jongerenklassement, maar geen witte trui. Driemaal in de geschiedenis van de Tour de France won de winnaar van het jongerenklassement ook de Ronde van Frankrijk. In 1983 was het Laurent Fignon, Jan Ullrich in 1997 en Alberto Contador in 2007. En er zijn 5 renners die na het jongerenklassement ook de Tour hebben gewonnen (Pantani, LeMond, Ullrich, Contador en Schleck). Enkele Nederlanders die de witte trui hebben gewonnen zijn Erik Breukink, Johan van der Velde en Henk Lubberding.

De Witte Trui 2015 - Ronde van Frankrijk

De witte koerstrui in de Tour de France is uiteraard altijd in het wit. Het wielershirt kan jaarlijks verschillen qua details en sponsors. De witte trui voor 2015 heeft op de borst een print van de Arc de triomphe. De Arc de triomp is een bekend bouwwerk in Parijs. Verder heeft deze koerstrui de sponsor Krys op het shirt. Krys is een France opticien keten. Op de kraag op de achterkant de vlag van Frankrijk en uiteraard een driedelige zak. De kledingsponsor van de witte koerstrui is Le Coq Sportif.

De witte Tour de France trui 2015 kopen

De witte trui 2015 uit de Ronde van Frankrijk is te koop via bobshop.com. Klik hier om de witte koerstrui te kopen. Het witte shirt is te koop vanaf €74,95. Naast de witte trui zijn ook de gele, groene en bolletjestrui op deze online shop te koop.

Thibaut -pinot -witte -trui -2015

Winnaar witte trui in 2014, Pinot.

Bron: roadcyclinguk.com/

Door redactie Wielershirts

Reacties/Reageren via website

Reacties/Reageren via Facebook

Gerelateerd Nieuws